Hoe maak je de juiste keus voor een opleiding en waarom kies je voor een opleiding bij Anne?

Visagie is een heerlijk vak waarmee je dicht bij mensen komt en je jouw creativiteit kunt uiten, het is op dit moment populairder dan ooit. Jij hebt interesse in visagie, misschien wil je wel make-up Artist worden? Waar begin je dan? Hoe maak je de juiste keuze voor een opleiding? Hieronder wat tips die je daarbij in overweging kunt nemen;

•Kijk naar het portfolio (map met foto’s van visagiewerk online of afgedrukt) van de docent waarvan je les gaat krijgen! Wat kan de docente zelf? Zijn dit professionele foto’s en lijken deze op foto’s die je in bijvoorbeeld glossy magazines tegenkomt?

•Hoe zit het met de didactische vaardigheden van de docent? Kan hij/zij ook werkelijk kennis overbrengen?

•Wordt jouw toekomstige opleiding gerund door mensen met liefde en passie voor hun vak, of is het eigenlijk alleen maar een commerciële instelling?

•Hoeveel leerlingen zullen aan de opleiding /cursus deelnemen die jij gaat volgen? Bij mijn opleiding zijn dat er 4 tot maximaal 6. Er zijn opleidingen waar je met 15 of meer cursisten zit, dit verklaart direct de (soms) grote prijsverschillen tussen de verschillende opleidingen! Dit vak kun je alleen leren door vanaf de basis goed begeleid te worden, veel persoonlijke aandacht en feedback is hiervoor een must!

•Visagist of Make-up Artist valt onder de zogenaamde “vrije beroepen” en wordt door de Nederlandse overheid (nog) niet erkend of beschermd. Zie ook de website van het FNV mooi de grootste vakbond  voor voor Kappers, Visagisten, Nagelstylisten, Pedicures, Schoonheidsspecialisten & Wellness.

Dit betekent dat er geen landelijk erkende diploma’s of opleidingen voor zijn. Wel zijn er op dit gebied activiteiten van de brancheorganisatie Anbos in ontwikkeling. Na de opleiding Pro Make-up Artist kun je met een gerust hart inschrijven voor het examen van het Anbos. Dit examen gaat buiten mij om maar ik kan je natuurlijk wel begeleiden als je mij laat weten dat je dit examen wilt gaan doen.

Het is een bewuste keuze om in mijn opleidingen dichtbij de klassieke visagie te blijven, dit is het wat het meest gevraagd wordt door opdrachtgevers en is eigenlijk een beetje het ondergeschoven kindje binnen het visagievak aan het worden. Erg jammer en heel onterecht. Je leert bij mij goed shapen en highlighten, en ook wanneer je dit niet moet doen!  Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het goed vervagen van met name de oogmake-up. Een absolute must, want juist deze technieken worden door fotografen gewaardeerd als een meerwaarde voor hun foto’s. Wanneer je deze technieken goed beheerst is het aan jou om je creativiteit in te zetten binnen de visagie en hiermee bijzondere creaties te maken, passend bij de vraag van de opdrachtgever, maar met het behoud van balans in het totaalplaatje. Ik kan je dit leren!

Ik wens je veel succes bij het bepalen van jouw keuze voor een opleiding.

Mocht je meer informatie willen; maak dan gebruik van het contactformulier. Op deze manier kun je ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Graag tot ziens! Anne Loos

Neem contact op met Anne Loos

Privacy-statement:

13 + 4 =